Летище Варна

Летище Варна

 

Летището е разположено на 8 км от град Варна и има директна връзка с международните пътища Е-70 и Е-87. Автобусна линия 409 го свързва с град Варна.Градският транспорт не е най-подходящият вариант, ако пристигате с повече багаж и в този случай на алтернативата за Вас са многобройните таксита. Задължително проверете ценовата им листа тъй като някои шофьори превозват пътници на вече определена сума до по-често изпълняваните дестинации.

През 2006 година летища Варна и Бургас са отдадени на концесия на германо-българския консорциум „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД. Договорите са дългосрочни и компанията има високи очаквания за този период. Фрапорт планират да построят нов терминал, да увеличат броя на редовните полети, да подобрят качеството на услугите и да разделят потока на пътниците според Шенген.

 

Полети

Летището работи целогодишно, но главният поток от пътници е през летният сезон. Летните курорти около Варна са крайна точка от пътуването на много туристи. Дестинациите на полетите се увеличава главно от април до октомври. През този период най-силни месеци са август и началото на септември, когато летището обслужва над 100 полета на ден. Редовните полети свързват Варна с Лондон, Будапещ, Виена, българската столица София, а от 2010 година и Москва.

 

Услуги

Летище Варна предлага разнообразни услуги както за пътниците, така и за посрещачите. Терминал Пристигащи разполага с  чейндж бюро и безмитен магазин. Офисът на Изгубени Вещи се намира на самия терминал, така че при загубен багаж, пътникът веднага може да алармира на службата. Пред терминала са разположени офиси, банков клон с ПОС терминал и заведение.

Терминал Заминаващи предлага на пътниците си кофене, заведение за бързо хранене, както и разнообразно зареден с алкохолни напитки, цигари, парфюми и играчки магазин. От терминала можете да си закупите също и автентични български стоки, като сувенири, кисело мляко и вина.

 

Коли под наем на Летище Варна

При пристигането Ви на летище Варна най-добрата възможност да вземете автомобил под наем е от Max Rent a Car.Компанията предлага и услугата доставка на автомобил под наем, като избраният автомобил ще бъде на указаният от Вас адрес и час. „Meet and Greet” – е специално разработена услуга, като при поръчка на кола под наем, без значение дали е направена, чрез онлайн резервационната система на Max Rent a Car или просто, чрез обаждане по телефона или мейл, представител на компанията ще Ви посрещне на летище Варна с наетият от Вас автомобил.

Ако за първи път посещавате страната и искате да разгледате всички забележителности и да се насладите на уникалната природа на България, то Max rent a Car Ви съветва да направите резервация на автомобил под наем с GPS система.

Всичко, което трябва да направите е телефонно обаждане на денонощните ни телефони за контакт:

+359 888 783 633
+359 887 799 989
+359 877 674 819

 

Детайли за наемане

Възможно е да Ви бъде начислена допълнителна такса в офиса, тъй като за "Място на наемане" и "Място на връщане" сте избрали различни дестинации!

 
 


зареждане...
 
 
 
 
Max Rent a Car. All rights reserved