С Max Rent a Car в Бургас

През пътя към някои от най-добрите плажни курорти на българското Черноморие и към повечето исторически градове, популярността на Бургас като дестинация бива засенчена от космополитната Варна. Но освен като важен индустриален център и транспортно пристанище Бургас е оживен, непретенциозен град, който е идеален да посетителите, които желаят да опознаят южния ни бряг. Спокойните плажове, красива морска градина и редица от музеи са истинско удоволствие, с което да запълните няколко дни от почивката си.

 

Бургас е най-впечатляващ през лятото, когато центърът е оживен с разхождащи се и ядящи сладолед туристи. Множеството от клубове и театри придават живот и активност на преходните слънчеви дни. Природолюбителите  посещават Бургас и заради четирите езера извън града, които са рай за почитателите на птици.

 

 

Забележителности

 

Градът и околностите му са изпълнени с природни и културни забележителности, представящи по идеален начин духа на българското Черноморие.

 

Морската градина

Това е мястото, където  жителите и посетителите на града имат възможността да се разходят и насладят на морския въздух и красивата природа. Разположен върху възвишение на брега паркът е покрит с дървета, цветни лехи и скулптори. Казиното и местният малък зоопарк са отличен източник на развлечения, а летният театър всяка година е домакин на международни фолклорни фестивали.

 

Точно под Морската градина се намира и централния плаж, към който води изящно, обвито в зеленина стълбище.

 

Катедралата „Св. Св. Кирил и Методий”

Още една забележителност, която привлича възхитени погледи със старинни стенописи и олтар, украсен с уникална дърворезба.

 

 

Музеи


Бургас е известен със своето разнообразие от музеи. Наред с най-стария в тази част на страната Регионален исторически музей, посетителите могат да се насладят на интересни изложби и в Етнографския музей, който се помещава в над стогодишна  къща-паметник на културата. Вътре ще може да разгледате богата колекция от традиционни кукерски маски, ритуални атрибути и характерни за региона носии. Редовно биват организирани и прожекции на етнографски и исторически филми.

Може да опознаете по-подробно местната флора и фауна, ако посетите природонаучния музей, в който ще видите над 1000 вида влечуги, насекоми и растителни видове.

 

Бургас е и домакин на множество празнични чествания и фестивали, организирани всяка година. На класическата немска и австрийска музика може да се насладите през април. В края на месец май е ежегодният фестивал на малките театрални форми, наречен „Театър в кутия”. През летните месеци ще имате удоволствието да посетите триседмичния фестивал на класическа и оперна музика, седмицата на изкуствата за деца и разбира се, известния Международен фолклорен фестивал.

 

В Бургас с Max Rent a Car

 

Компанията ни е  ръководена от опитни професионалисти и осигурява за клиентите ни индивидуално консултиране, при което се стремим да изпълним всички техни желания и нужди. Разнообразието ни от автомобили подсигурява дори и на най-претенциозните клиенти удобно и безпроблемно пътуване.

 

Пътувайте навсякъде с Max Rent a Car!

 

Детайли за наемане

Възможно е да Ви бъде начислена допълнителна такса в офиса, тъй като за "Място на наемане" и "Място на връщане" сте избрали различни дестинации!

 
 


зареждане...
 
 
 
 
Max Rent a Car. All rights reserved