Във Варна с Max Rent a Car

Варна – морската столица на България


Третият по големина град в България, известен още като Морската столица на страна, Варна е най-интересният и космополитен град на българското Черноморие. Странна, но същевременно хармонизирана комбинация от пристанищен град, военноморска база и черноморски курорт, това е един от най-привлекателните градове, където с удоволствие да прекарате лятната си почивка. Претъпкан с история и същевременно модерен, с огромен парк за разходки и красива пясъчна ивица, това е мястото за Вас. Един от най-динамичните и бързо развиващи се български градове, все повече посетители избират Варна за мястото, където всяка година прекарват почивката си. В центъра на града ще откриете най-големите в страната антични римски бани и най-добрият археологически музей, както и динамична културна сцена .

 

Освен най-известните атракции, в града ще откриете още много забавления и развлечения  –  множество арт галерии и делфинарум.

 

 

Морската градина

Ако посетите Варна и пропуснете да се разходите в прелестната Морска градина, значи не сте видели нищо. Този неповторим парк е най-популярният символ на града. Простирайки се почти по цялата дължина на крайбрежието на града, това е любимото място на варненци, които искат да се насладят на красивата морска гледка, отпочивайки си на сенчестите пейки по алеите. Разнообразната растителност, голяма част от която е съставена от екзотични средиземноморски растения, придаващи на градината мистично и далечно излъчване.

 

Допълнителна привлекателност на градината придават и впечатляващите културни забележителности, сред които Летният театър, Военноморският музей, Делфинариумът, Аквариумът и Алпинеумът. За любителите на спорта има множество спортни съоръжения като баскетболно и футболно игрище, тенис кортове. Да не пропускаме и варненската зоологическа градина, балнеологичния център и обсерваторията със свой планетаруим.

 

 

Катедрален храм „Св. Успение Богородично“

Един от най-известните символи на града със златистия блясък на медните си купета, които се виждат от почти всяка точка на града, прибавя още повече красота към морската ни столица. Посетителите на катедралата отпочиват на площада, който се намира пред старинната сграда. Посещението на храма ще Ви донесе незабравими емоции и приятно прекарани часове!

 

 

Църквата „Св. Никола“

Църквата „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ или по-известна с българското име на светеца Св. Никола, впечатлява туристите с красивата храмова визия и архитектура, превръщайки сградата в една от най-посещаваната забележителност на морската столица.

Св. Никола е смятан за покровител на мореплавателите, заради което е почитан от варненските моряци и техните семейства.

 

 

Драматичният театър и операта

Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и варненската опера са основните архитектурни и културни забележителности в града. Сградата, в която се помещават, впечатлява посетителите с богато декорираната си фасада.

 

Разгледайте Варна с автомобили на Max Rent a Car!


Нашата компания разполага с огромно разнообразие от автомобили, подходящи са всички вкусове и достъпни за Вас на най-изгодните условия и цени. Ако изберете Max Rent a Car сте сигурни, че правите най-добрия избор.

 

Детайли за наемане

Възможно е да Ви бъде начислена допълнителна такса в офиса, тъй като за "Място на наемане" и "Място на връщане" сте избрали различни дестинации!

 
 


зареждане...
 
 
 
 
Max Rent a Car. All rights reserved