Посетете Албена с Max Rent a Car!

Албена

Албена е един от най-красивите курорти на българското Черноморие. Албена е мястото, където морето и плажът се срещат заедно. Курортът е истинска наслада за всички възрасти. Със златисти пясъци и кристално море, Албена предлага удоволствие за всеки вкус.

Разнообразна кухня и пълноценна почивка – на това могат да се насладят всички чуждестранни и родни посетители. Скокове с парашут, сърф, плажен волейбол и разходка с яхта са само малка част от забавленията, които красивата Албена предлага.

 

Днес Албена е предпочитано място за прекарване на лятната почивка, като освен забавление, курортът е туристически и културен център, където редовно се организират   прояви от международно ниво – „Модна фиеста”, Международен медиен фестивал, рали „Албена” и много други.

 

Забележителности

Освен красивите плажове, природа и кристално чисто море, Албена дължи очарованието си и на редицата природни и културни забележителности. Ако сте любители на редки растителни видове, тогава природния резерват Балтата е мястото, където ще срещнете уникални растения. Ботаническата градина в Балчик, намираща се само на няколко километра от Албена, също ще Ви зарадва с красиви растения.

 

За почитателите на исторически забележителности най-подходящ е архитектурно-парковият комплекс „Дворецът“, който в началото на 20. век е бил резиденция на румънската кралица Мария.

 

Китното селце Оброчище, намиращо се само на 3 км от Албена, е интересна гледка, датираща от времето на османското владичество.

За всички любители на фотографията – грабвайте фотоапаратите и се отправете към брега между Кранево и Албена. Поради височината му, ще можете да направите уникални фотографии, далеч по-красиви от готовите картички, които ще закупите от базарите. В Кранево може да отпочинете в минералните изводи или пък да се разходите до римската крепост.

 

Известна културна и религиозна забележителност е Аладжа манастир – света обител, намиращ се в гориста местност близо до морската столица Варна. „Аладжа” означава „шарен” на турски, от където идва и името на манастира, даден му поради ярко оцветените стенописи от ранното Средновековие, които украсяват стените му.

 

Max Rent a Car в Албена

За да се насладите пълноценно на красивите пейзажи на Албена, резерватите и природни забележителности, изберете автомобил на Max Rent a Car. Близостта на курорта до летище Варна Ви осигурява още по-голямо удобства, ако Албена е вашата дестинация. Доверете се на нашите квалифицирани шофьори, ако това е първото Ви посещение на българското Черноморие и се оставете да Ви закарат до всяка желана от Вас точка.

 

Детайли за наемане

Възможно е да Ви бъде начислена допълнителна такса в офиса, тъй като за "Място на наемане" и "Място на връщане" сте избрали различни дестинации!

 
 


зареждане...
 
 
 
 
Max Rent a Car. All rights reserved