Коли под наем в Несебър с Max Rent a Car!

Несебър


Намиращ се върху скалист полуостров на Черно море 3000–годишният град Несебър в началото е бил тракийско селце, наречено Месамврия. В началото на VI век пр. Хр., градът става гръцка колония. Сред останките му любителите на древна история могат да се насладят на храма на Аполон, агора и стена от тракийски укрепления. Сред други забележителности са базиликата „Стара Митрополия“ и крепост, датираща още от Средновековието, когато Несебър е бил един от най-важните византийски градове на западното черноморско крайбрежие. Дървени къщички, построени през XIX в. са в типичната за Черноморието архитектура от този период.

 

Античният град Несебър е уникален пример за синтез на различни човешки културни дейности през вековете. Разположен е там, където невероятен брой цивилизации са оставили видими следи, събрани в едно хармонично цяло в идеално съчетание с природата. Различните етапи на развитие на архитектурата отразява по чудесен начин стадиите на развитие на балканската архитектура. Средновековната религиозна архитектура, променена донякъде от традиционния византийски стил, е представена посредством изящно керамично изкуство. Хилядолетия радът е служил за  духовен център за християнската култура.

 

 

 

Исторически забележителности

 


Археологически музей

 

През последните няколко десетилетия след щателни археологически проучвания на териториалните води и Несебърския полуостров са открити редица невиждани и уникални културни паметници. По-голяма част от тях посетителите на града могат да видят в Археологическия музей.

Създаден преди повече от половин век, първата експозиция на музей бива проведена в църквата на „Св. Йоан Кръстител“.

 

 

 

Къщата на Москояни и къщи от Възраждането


Къщата на Москояни, известна още като Ентографския музей, е един от най-интересните паметници от българското Възраждане и идеален пример за Несебърската архитектура.

Най-многобройните и добре запазени паметници от 18. и 19. век са дървените къщи, символ на българското Възраждане. Значимостта и развитието на черноморския тип къщи показват оригиналната архитектура на района – един уникален израз на гения на българското строителство.

 

 

 

Църкви и Крепостни стени


След приемането на християнството като официална религия в Римската империя, ранните християнски базилики са едни от първите построени в Несебър. От известните до момента шест базилики, само две са в относително добро състояние.

Освен естествената морска преграда на града, Несебър бил укрепен и от здрави укрепления, доизграждани и разширявани многократно. Те се превръщат в най-величествения паметник от културното минало на града след много разкопки, частична реставрация и консервация.

 

 

 

Насладете се на Несебър с Max Rent a Car

 

Ако посещавате българското Черноморие за пръв път или просто искате да повторите незабравимите преживявания от предишната Ви лятна почивка, наемете автомобил от Max Rent a Car и разгледайте всички забележителности на морската ни ивица. Насладете на уникалните природни и културни богатства само с едно бърдо позвъняване до нашите офиси:

+359 888 783 633
+359 887 799 989
+359 877 674 819

 

Детайли за наемане

Възможно е да Ви бъде начислена допълнителна такса в офиса, тъй като за "Място на наемане" и "Място на връщане" сте избрали различни дестинации!

 
 


зареждане...
 
 
 
 
Max Rent a Car. All rights reserved